OVER MIJ

Op zowel de basisschool, middelbare school als op de universiteit is mij meerdere keren door docenten of medeleerlingen verteld dat ik een taalknobbel heb. En vooruit, taal- en spelfouten vallen mij inderdaad snel op, maar ik had niet gauw gedacht dat ik hier iets mee zou kunnen doen wat betreft ondernemen. Toen twee familieleden hun bedrijf startten, vroegen ze mij een aantal keer om hun teksten na te kijken en eventueel te verbeteren. Dit deed ik met alle liefde! Het was voor mij vaak een kleine moeite en hun teksten zagen er daarna professioneler en netter uit, iets wat mij ook plezier opleverde.

Op een woensdagmorgen werd ik door hen gebeld met een vraag over de schrijfwijze van een woord en vervolgens vroegen ze mij: “Zeg, kan je hier niet wat mee gaan doen?”. Van het één kwam het ander en na een bericht op een ondernemersgroep op Facebook kwam ik in contact met een aantal ondernemers. Zij benoemden dat ze zeker geïnteresseerd zouden zijn in een controlerende factor die bijvoorbeeld hun website zou doorlezen, controleren en verbeteren op zowel het gebied van spelling als grammatica. De bal was toen aan het rollen gebracht en ik begon serieus na te denken over het starten van een onderneming op dit gebied. Wat is er nou leuker dan je talent en plezier te kunnen uiten in je werk? Ik werd er zelf ook erg enthousiast van en besloot destijds mijn baan in de horeca op te zeggen om mijn focus hierop te kunnen leggen.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Jouw tekst wordt volledig gecontroleerd op spelling. Alle spelfouten worden verbeterd, denk hierbij aan dt-fouten en foutieve schrijfwijzes.

Bijvoorbeeld:
✘ Ik zorg ervoor dat jou website nagekeken word en geen taalfouten meer bevat.
✔ Ik zorg ervoor dat jouw website nagekeken wordt en geen taalfouten meer bevat.

✘ Tijdens de brainstorm vergadering gaf hij dat grootte compliment.
✔ Tijdens de brainstormvergadering gaf hij dat grote compliment.

Tijdens het controleren van jouw tekst wordt er tevens op grammatica gelet. Grammatica is eigenlijk het geheel van regels en vaste patronen binnen een taal. Fouten hierin hebben bijvoorbeeld te maken met zinsbouw of verwijswoorden.

Bijvoorbeeld:
✘ Gisterenavond zeiden hun dat het merendeel van de leden mee willen doen aan de inzamelactie.
✔ Gisterenavond zeiden zij dat het merendeel van de leden mee wil doen aan de inzamelactie.

✘ Het meisje die nu langsloopt, is als enigste uit de klas beter dan hem in Engels.
✔ Het meisje dat nu langsloopt, is als enige uit de klas beter dan hij in Engels.

Er wordt ook gelet op de algehele uitstraling van de tekst. Hierbij kun je denken aan formelere synoniemen van woorden of meer variatie in woordgebruik.

✘ Het was eerst superspannend maar uiteindelijk zijn we megablij dat we aan dit superleuke avontuur zijn begonnen.
✔ Het was in eerste instantie enorm spannend maar uiteindelijk zijn we erg blij dat we aan dit geweldige avontuur zijn begonnen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw tekst op slechts één van deze aspecten te laten controleren tegen gereduceerd tarief. Laat dit vooral weten in een e-mail naar info@tarasieling.com en dan houd ik daar rekening mee. 

Wil je meer weten over mijn aanbod?